Nederlands Francais English Deutsch Volg ons via Facebook

De Auvergne

De Auvergne

Domaine La Terrasse ligt in het departement Allier van de Auvergne, ook wel het hart van Frankrijk genoemd. Het grenst aan de Besbre, het riviertje dat door het dorpje Trézelles stroomt, een dorpje met ongeveer 400 inwoners. In het dorp bevindt zich een brooddepot, een mini-supermarkt en een bar/restaurant. Circa 8 km verderop ligt het dorpje Lapalisse met diverse winkels en een prachtig kasteel.

Nabije omgeving

Op een klein half uurtje rijden liggen Vichy en Moulins, beiden ontzettend leuke steden met volop winkelvertier en een rijke historie. Vichy staat bekend om haar heilzame warme bronnen en Moulins staat al sinds de 15e eeuw bekend als de stad waar veel kunstenaars zich hebben gevestigd.
Dichterbij Trézelles ligt Saint-Pourçain. Hier zijn de allereerste wijnvelden van Frankrijk ontstaan en daar is het dorp nog steeds trots op. Ondanks de druifluisziekte waardoor er lange tijd geen wijnproductie is geweest, wordt er nu weer wijn verbouwd. Een bezoek aan de wijnkelders en een glas wijn proeven is de moeite waard. Er is een wijnmuseum en een grote wijnpers uit de 17e eeuw. Iedere zaterdagochtend is er in het dorp een grote weekmarkt.

Natuurlijk schoon

De Auvergne

Net achter Lapalisse komt u terecht in Montagne Bourbonnaise, een overweldigend mooi natuurgebied met wandeltochten in diverse moeilijkheidsgraden.
Hier is een mooie waterval ‘Cascade de la Pisserotte’ te bezichtigen, die u wandelend of per mountainbike kunt bereiken. Ook Châtel-Montagne met haar Romaanse kerk en niet te vergeten "Charroux" met haar vele atelierwinkeltjes zijn zeker een bezoekje waard.
De Allier staat bekend om de gelijknamige rivier de Allier, één van de weinige natuurlijke rivieren van Europa. Het is een slingerende grindrivier van circa 400 km lang met prachtige oevers voor natuur- en vogelliefhebbers. We hebben in de afgelopen jaren meerdere vogelspotters te gast gehad en mede dankzij die personen hebben we nu een mooie lijst van wel 60 verschillende vogelsoorten die bij ons in de omgeving zijn gespot.

Activiteiten

De Auvergne

Onze directe omgeving is heuvelachtig en daardoor erg geliefd om te toeren met de mountainbike of racefiets.  We hebben vele fiets- & wandelroutes voor u klaar liggen. Ook via diverse apps kunt u prachtige tochten volgen zowel te voet als op de (elektrische) fiets, moutainbike of wielrenfiest. De vallei van de Besbre is prachtig en divers voor ware waterliefhebbers. Of het nu om vissen, zwemmen, kanoën of wakeboarden gaat. Op slechts 6 km afstand is er een kano-verhuurbedrijf voor wat heerlijke uurtjes op het water! En een wakeboardcentrum op 15 minuten. Op onze andere camping op slechts 3 minuten afstand hebben we een kiezelstrandje direct aan de rivier La Berbre waar het heerlijk vertoeven is op warme dagen en waar ook de gasten van Domaine La Terrasse van harte welkom zijn! Wij staan daar iedere zondagmiddag met ons frietkotje!
Veel dorpen in de omgeving organiseren diverse brocantes op zondag en gezellige weekmarkten waar u het authentieke Franse sfeertje kunt proeven. Wat u niet mag missen is het middeleeuwse plaatsje Charroux met allerlei artisanale winkeltjes waar ieder zijn locale producten aanbiedt. De mosterd gemaakt met druivenmost is niet te versmaden en gebruiken wij ook veel bij de table d'hôtes.
Op slechts 18 minuutjes van Trézelles is een groot attractiepark mét dierentuin, ‘Le Pal’! Het park is 56 ha. groot en geschikt voor jong en oud! Vergelijkbaar met de Efteling en dan als bonus een schitterend aangelegde dierentuin en gratis parkeren en acceptabele toegangsprijzen.
In Vichy vindt u een prachtig nieuw zwemparadijs en een 18-holes golfbaan. Op grotere afstand vindt u Vulcania, een themapark in de Puy de Dôme. Kortom genoeg te doen voor iedereen!

Nieuwsbrief Domaine La Terrasse

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.


E-mail :
Reserveringsaanvraag Domaine La terrasse
Fotoboek Domaine La terrasse
Villa Hortensia
Camping Trézelles